Gepubliceerd 25/06/2021 Opgezette dieren kopen, de pauw uitgelicht op deze pagina

Opgezette dieren kunnen het interieur een compleet ander gevoel geven. Afhankelijk welk opgezet dier je in jouw woonkamer wilt gaan plaatsen, kun je met deze kunstwerken een stoere of juist zachte look creëren. In dit artikel behandelen we de pauw, voor bijna iedereen een bekende vogel die met zijn prachtige kleuren jouw interieur kan verrijken. Onder deze alinea zoomen we verder in op het leefgebied en gedrag van de pauw. Ben je op zoek naar opgezette dieren? Kijk dan eens bij Hassing Taxidermy.  Uiteraard worden er bij Hassing Taxidermy ook opgezette pauwen aangeboden die aan een natuurlijke dood zijn gestorven.

Leefgebied van de pauw 

Tegenwoordig zijn we erg gewend aan het zien van pauwen in parken en tuinen. In bijna elk continent komt dit fenomeen voor. Hun populariteit is voor een groot deel te danken aan hun opvallende verenkleed en volgzame karakter. In feite werden pauwen kunstmatig geïntroduceerd in deze parken en dat was puur voor decoratieve doeleinden. 

De blauwe pauw

Er zijn twee soorten pauw, beide afkomstig uit Zuid-Azië. De blauwe pauw (Pavo cristatus) komt oorspronkelijk uit India en het eiland Ceylon (Sri Lanka). Ze zijn daar zo belangrijk dat ze de nationale vogel van India zijn geworden!
De wilde pauw komt voornamelijk voor op het Indiase subcontinent. De kans op het vinden van groepen wilde pauwen is echter niet beperkt tot dat geografische gebied, maar eerder tot het hele leefgebied waarin dit soort kan overleven. 

De groene pauw

De groene pauw (Pavo muticus) daarentegen leeft in meer oosterse gebieden. Ze komen in het wild voor in India, maar ook in Myanmar, China, Thailand, Vietnam, Cambodja, Maleisië en Java. Hun leefgebied is tropischer dan dat van de blauwe pauw; het is op grote schaal vernietigd en verminderd, daarom is de groene pauw een bedreigde diersoort.

Als we wilde pauwen in andere gebieden vinden,dan zijn ze waarschijnlijk verwilderd. Dat wil zeggen, ze zijn waarschijnlijk door mensen grootgebracht, maar zijn wild geworden.

Het dieet van de Pauw

Een pauw eet bessen, zaden, zachte scheuten, insecten en zelfs kleine reptielen, meestal slangen. Rekening houdend met hun omnivoor dieet, zijn ze een veelzijdige en aanpasbare soort. De voedingsgewoonten van de pauw betekenen dat ze in wezen aaseters zijn.