Gepubliceerd 30/03/2021 Vervangen koppeling bij een auto? de kosten hier

Kosten koppeling vervangen auto?

Als u een nieuwe koppeling nodig heeft, helpt het als u begrijpt wat er bij komt kijken om de kosten te begrijpen. Koppeling vervangen kosten zijn afhankelijk van de volgende factoren:

  • Welk merk en model u bezit
  • Welk type voertuig u bezit
  • Waar u met uw voertuig rijdt
  • Of er nieuwe onderdelen worden gebruikt
  • Of er wel of geen gereviseerde onderdelen zijn gebruikt
  • Algemene arbeidskosten

De kosten voor het repareren van een koppeling kunnen variëren van  500 tot  2.500,- euro. Het hangt echt van de auto af. Performance-auto's, exotische auto's en Europese auto's zijn duurder om de koppeling te vervangen dan Japanse Auto's. Voertuigen met vierwielaandrijving kosten meer dan voertuigen met tweewielaandrijving. De volgende onderdelen dienen vervangen te worden:  

  • Vervanging van de koppeling schijf
  • Druklager toplager
  • Resurfacing of vervanging van het vliegwiel

Hier zijn een paar voorbeelden van de kosten voor de koppeling voor specifieke merken en modellen:

Toyota koppeling reparatie:

Een koppeling in een Toyota pick-up kost tussen de  600 -  900 euro, afhankelijk van welke onderdelen moeten worden vervangen, of de auto een V6-motor of een 4-cilinder heeft en of het een 4 × 4-truck is. Een koppeling in een Toyota Camry kost tussen de  600 -  900 euro, afhankelijk van welke onderdelen vervangen moeten worden en of de auto een v6- of een 4-cilindermotor heeft.

BMW-koppeling repareren:

BMW-voertuigen met veel vermogen (M3), kunnen meer dan  2000 euro kosten om de koppeling te vervangen. Het hangt ook af van welk jaar van het voertuig is.

Reparatie van Mini Cooper

de koppeling van een Mini Cooper: de koppelingskosten van een Mini Cooper variëren sterk, afhankelijk van het model. Gemiddeld kost het repareren van een koppeling tussen de 750 -  1500 euro. Dit is afhankelijk als je het vliegwiel ook moet vervangen.

Reparatie van de voorwielaangedreven koppeling:

Voertuigen met voorwielaandrijving kosten meestal meer dan andere voertuigen, omdat deze voertuigen meer arbeid vergen om de transmissie te verwijderen. In sommige gevallen zal bij voorwielaandrijving de motor moeten worden verwijderd om de koppeling te vervangen. Ja, dat is veel werk! Wees dus voorzichtig met je koppeling om onnodige kosten te voorkomen. Niet laten slipen.